Rejestracja konta

Rejestrując się w serwisie będziesz miał(a) możliwość skontaktowania się z innymi użytkownikami, zamieszczania ogłoszeń, zdjęć, komentarzy etc.

Rejestruję się »

Logowanie do konta:

 




Dziś tej mocy bardziej Wam potrzeba niż w jakiejkolwiek epoce dziejów...

Przepisy kulinarne


Marchewkowiec


Składniki:


    rn
  • 2 szklanki startej marchwi
  • rn
  • 2 szklanki mąki
  • rn
  • 1 szklanka cukru
  • rn
  • 1 1/4 szklanki oleju
  • rn
  • 4 jaja
  • rn
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • rn
  • 2 łyżeczki sody
  • rn
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • rn
  • 100 dkg  rodzynek,
  • rn
  • 100 dkg  orzechów włoskich
  • rn
  • polewa czekoladowa
  • rn

 


Sposób przygotowania:


1. Wymieszać mąkę, sodę, cynamon i proszek do pieczenia.


2. Jaja utrzeć z cukrem.


3. W czasie ucierania dodawać po 1 łyżce: mąki, oleju oraz marchewki.


4. Dodać rodzynki i posiekane orzechy.


5. Ciasto rozsmarować na dużej, płaskiej blaszce.


6. Piec ok. 55 min. w temp. 200 stopni.


7. Po przestygnięciu posmarować wierzch polewą czekoladową, można posypać też wiórkami kokosowymi.


 


Smacznego :)


 


« powrót


Komentarze

  • kalesra pisze:
    2015-11-19 11:13:52

    Uwielbiam ciasto marchewkowe, jest proste w przygotowaniu i zawsze się udaje.

Dodaj komentarz

Musisz być zalogowany(a) aby oglądać tą zawartość, aby móc dodawac komentarze.

rn