Ciasto Lion swoją nazwę wzięło od batonika, który jest kluczowym składnikiem jednej z mas. Ciasto robi się bez pieczenia. Wychodzi bardzo smaczne. Po pierwszym kęsie od razu chce się nałożyć kolejny kawałek ;-)
To jedne z najłatwiejszych ciastek owsianych, zdrowych i jednocześnie bardzo smacznych. Wystarczy zmieszać składniki łyżką. Można je przygotować dosypując rozmaitych dodatków bakaliowych, za każdym razem ich smak może być inny.
Polecam pyszne paszteciki drożdżowo-francuskie.
Zawsze wychodzą, z przepisu mojej siostry ze śląska.Jak pierwszy raz zjadłąm to na jednym się nie skończyło.
A jak wróciłąm z wakacji od siostry to robiłąm je z córką włąśnie na święta Bożego Narodzenia, po prostu pierwszą blachę zjadłyśmy, przepyszne, delikatne, chrupiące, łatwe w wykonaniu.
Ryba po grecku to danie, którego nie może zabraknąć na wigilijnych stołach. Z Grecją niewiele ma wspólnego, a Grecy dziwią się, gdy widzą naszą "rybę po grecku". Nam jednak smakuje. Można ją przygotować z dorsza, pangi, morszczuka, czy innych filetów rybnych. Delikatna ryba po grecku zachwyci każde - nawet najbardziej wybredne podniebienie.rnrn
Przepyszna drożdźówka, praktycznie można powiedzieć że sama się robi!!
Czytaj więcej »
Przygotowanie spagetti carbonara zajmie kilka chwil, jest doskonały dla zabieganych i nastawionych na dobry i szybki efekt osób.
Czytaj więcej »
Ciasto Lion swoją nazwę wzięło od batonika, który jest kluczowym składnikiem jednej z mas. Ciasto robi się bez pieczenia. Wychodzi bardzo smaczne. Po pierwszym kęsie od razu chce się nałożyć kolejny kawałek ;-)
Czytaj więcej »
Pyszna zapiekanka z ziemniakami, może być podana jako danie obiadowe.
Czytaj więcej »
To jedne z najłatwiejszych ciastek owsianych, zdrowych i jednocześnie bardzo smacznych. Wystarczy zmieszać składniki łyżką. Można je przygotować dosypując rozmaitych dodatków bakaliowych, za każdym razem ich smak może być inny.
Czytaj więcej »
Polecam na świeta pyszny keks.
Polecam pyszne paszteciki drożdżowo-francuskie. Zawsze wychodzą, z przepisu mojej siostry ze śląska.Jak pierwszy raz zjadłąm to na jednym się nie skończyło. A jak wróciłąm z wakacji od siostry to robiłąm je z córką włąśnie na święta Bożego Narodzenia, po prostu pierwszą blachę zjadłyśmy, przepyszne, delikatne, chrupiące, łatwe w wykonaniu.
Czytaj więcej »
Jeśli na szybko potrzebujesz sałatkę to polecam, delikatna przepyszna, a najważniejsze że mało czasu potrzeba do jej zrobienia.
Polecam na święta i nie tylko, przepyszna tarta jabłkowa-tylko 15 min. pracy wkładasz do pieca na 30 min i gotowa.
Czytaj więcej »
Bardzo dobra sałatka z tuńczykiem przekładana.
Czytaj więcej »
Tłusty czwartek to święto wszystkich łasuchów, które przypada zawsze w ostatni czwartek karnawału.
Czytaj więcej »
Ryba po grecku to danie, którego nie może zabraknąć na wigilijnych stołach. Z Grecją niewiele ma wspólnego, a Grecy dziwią się, gdy widzą naszą "rybę po grecku". Nam jednak smakuje. Można ją przygotować z dorsza, pangi, morszczuka, czy innych filetów rybnych. Delikatna ryba po grecku zachwyci każde - nawet najbardziej wybredne podniebienie.rnrn
Czytaj więcej »
Marchewkowiec jest wilgotnym, smacznym ciastem, które robi się bardzo szybko i łatwo.
Czytaj więcej »
Przepis na pyszny sernik, na kruchym cieście, z pianką i brzoskwiniami
Czytaj więcej »